Salata Variata

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 castravete verde
  • 1 salata potrivita
  • 1 rosie
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ou fiert
  • 100 g ton (2 conserve mici)
  • 1 morcov ras felii fine
  • 4 masline negre
  • 4 masline verzi
  • 100 g porumb dulce
  • 70 g stafide
  • 2 rotite de ananas (din compotul de ananas)
  • sare
  • otet
  • ulei

Mod de preparare

Salata se spala si se scurge bine, apoi se taie portivit de mare (daca e prea mare se turteste). Se pune deasupra ceapa taiata fin. Peste ceapa punem tonul si incepem sa inaltam salata. Peste ton punem morcovul ras, porumbul si maslinele. Acum salata frumos inaltata se presara cu stafide si cubulete de ananas (cele 2 rotite le taiem cubulete mici).

Castravetele il taiem in feliute subtiri rotunde, rosia o taiem in rondele si apoi fiecare felie in jumatate si oul il taiem in felii rotunde (de preferat sa se foloseasca aparat de taiat ou ca alfel se cam rupe).

Acum pe marginea plaoului cu salata punem o feliuta de castravete, o jumatate de feliuta de rosie si deasupra castravetelui punem o feliuta de ou si tot asa de jur imprejurul salatei.

Inainte de a se servi se pun sarea, otetul si uleiul
Daca vrem putem sa punem si niste miez de nuca sau alune fara coaja

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert chec simplu

Super simplu de facut! Puteti folosi aceeasi reteta si pentru prajiturile cu fructe.

Desert chec simplu
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj