Salata Simpla de Salata Verde

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1- 2 capatani de salata verde (350- 500 g)
  • -sare, dupa gust
  • -zahar, dupa gust
  • -otet de prune / mere / mere cu miere / otet de vin diluat cu apa 1:1
  • -apa

Mod de preparare

Desfaceti salata in frunze si indepartati pe cele ofilite si / sau rupte.
Spalati-le bine, frunza de frunza, pe ambele fete, sub jet de apa rece si puneti-le la scurs pentru cateva minute.

Rupeti-le fasii / bucatele cu mana, de marime potrivita sau taiati-le cu un cutit. Puneti intr-o salatiera.
Separat pregatiti un sos: dizolvati zaharul si sarea in amestecul de apa si otet.
Turnati peste salata si omogenizati bine. Gustati. Potriviti de sare, zahar, dupa gust / la nevoie si amestecati.

Lasati circa 10- 15 min in asteptare.
Serviti ca salata langa diferite preparate.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca

Dacă tot e sezonul lor, al fructelor parfumate de toamnă, vă invit să încercați si voi această prăjitură...

Desert prajitura de toamna cu fructe si budinca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj