Salata orientala cu muraturi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 morcovi;
  • 1 kg cartofi;
  • apa pentru fierberea morcovilor si a cartofilor;
  • 100 g castraveti murati;
  • 100 g gogosar murat;
  • 100 g masline;
  • o ceapa de apa;
  • sare;
  • o lingura otet balsamic;
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

Morcovii se curata de coaja, se spala si se pun la fiert.

Cartofii se spala si se pun la fiert.

Castravetii murati se taie rondele, iar gogosarii felii scurte si subtiri.

Maslinelor li se scot samburii, dupa care se feliaza.

Dupa ce s-au fiert, cartofii se curata de coaja, se clatesc cu apa si se taie cubulete, iar morcovii se clatesc cu apa si se taie rondele.

Ceapa de apa se curata de foi, se spala si se taie julienne.

Toate legumele se pun intr-un castron, se presara sare peste ele, se adauga o lingura de otet balsamic si 4 linguri de ulei si se amesteca totul, dupa care se poate servi salata.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...