Salata de vinete cu ardei copti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete mici
  • 3-4 ardei capia sau grasi
  • cateva linguri cu ulei de masline
  • 1-2 catei de usturoi
  • o lingurita cu nucsoara
  • sare si piper dupa gust
  • optional: cateva frunzulite de busuioc verde

Mod de preparare

Se coc vinetele si ardeii, uniform.

Se curata de coaja si se lasa sa se scurga de zeama, intr-o sita.

Vinetele se toaca fin (cu cutitul), iar ardeii se taie in cuburi mici.

Se asaza totul intr-un bol si se adauga uleiul si usturoiul maruntit.

Se condimenteaza, dupa gust, cu nucsoara, sare si piper.

Se presara busuiocul proaspat si se omogenizeaza.

Se serveste cu felii de paine proaspata sau coapta!

Pofta buna!

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Mancarica de legume gratinata

Luscos Ardelenesc