Salata de Vinete cu Ardei Copti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 vinete
  • 1 ceapa mare rosie (sau alba)
  • Sare si ulei dupa gust
  • 2 kg ardei
  • 2 linguri otet
  • 8 linguri apa
  • Rosii pentru decor

Mod de preparare

Reteta mea preferata de vara o constituie salata de vinete alaturi de ardei copti.
Conteaza mai putin cantitatile de vinete si de ardei, fiecare foloseste cat are, important e sa le gatiti cu placere si sa le consumati la masa de pranz, intrucat vinetele sunt destul de grele pentru stomac. Ardeii rosii sunt mai dulci, dar si cei albi sunt gustosi.

Se coc vinetele si ardeii.

Cand s-au copt ardeii, se pun intr-un vas, se presara peste ei sare si se acopera cu un capac, sa se abureasca si sa se decojeasca mai usor.

Se curata vinetele, apoi se toaca marunt si se amesteca bine cu putin ulei si o ceapa tocata marunt. Se potriveste de sare. Am observat ca salata de vinete se completeaza bine cu ceapa rosie, ii da o aroma mai placuta decat ceapa alba, dar oricum puteti folosi orice ceapa va place. Se decoreaza vinetele cu felii de rosii.

Se curata si ardeii. Eu le indepartez si cotoarele si ii spal cu apa rece dar numai superficial, pentru a nu isi pierde aroma, apoi ii tai fasii lungi. De data aceasta am si rulat ardeii pe degete, ca sa formez niste pachetele, sa stea mai strans si sa se impregneze mai bine aromele in ei. Adaugam otetul, sare si apa. Eu pun la 2 linguri de otet, cam 8 linguri de apa.


Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu:
http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Com/2016/07/salata-de-vinete-cu-ardei-copti-2. html

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

Cred ca sunt cel putin douazeci de ani de cand fac eclere si sunt de departe printre favoritele noastre ca si desert. Cand...

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj