Salata de Varza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 lingura mustar frantuzesc cu boabe
  • -2 linguri otet balsamic
  • -4 linguri ulei de masline
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust
  • -400 g varza alba, tocata marunt
  • -75 g stafide
  • -1 mar, cu gust acrisor
  • -sucul de la ½ lamaie
  • -100 g branza / cascaval, taiat cubulete (gen svaiter)
  • -50 g susan, usor prajit intr-o tigaie, fara ulei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust

Mod de preparare

Amestecati mustarul cu 1 praf de sare, 1 lingura de otet balsamic si piperul proaspat macinat, intr-un bol. Adaugati uleiul de masline si omogenizati prin batere cu o furculita. Dati deoparte.
Separat, puneti intr-o salatiera varza tocata fin si stafidele, stropiti cu restul de otet balsamic, amestecati si dati deoparte.

Taiati in sferturi, cu coaja cu tot, marul spalat si sters. Indepartati casuta cu seminte si taiati in felii foarte subtiri. Stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea. Pastrati cateva felii pentru ornat.
Inainte de servire, puneti in salatiera cubuletele de branza / cascaval, ½ din cantitatea de susan, feliile de mar si amestecati. Potriviti gustul de sare si piper.

Decorati salata cu cateva felii de mar si presarati deasupra restul de susan prajit.
Serviti imediat.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu mac

Desert cornulete cu mac
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj