Salata de Varza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 lingura mustar frantuzesc cu boabe
  • -2 linguri otet balsamic
  • -4 linguri ulei de masline
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust
  • -400 g varza alba, tocata marunt
  • -75 g stafide
  • -1 mar, cu gust acrisor
  • -sucul de la ½ lamaie
  • -100 g branza / cascaval, taiat cubulete (gen svaiter)
  • -50 g susan, usor prajit intr-o tigaie, fara ulei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust

Mod de preparare

Amestecati mustarul cu 1 praf de sare, 1 lingura de otet balsamic si piperul proaspat macinat, intr-un bol. Adaugati uleiul de masline si omogenizati prin batere cu o furculita. Dati deoparte.
Separat, puneti intr-o salatiera varza tocata fin si stafidele, stropiti cu restul de otet balsamic, amestecati si dati deoparte.

Taiati in sferturi, cu coaja cu tot, marul spalat si sters. Indepartati casuta cu seminte si taiati in felii foarte subtiri. Stropiti imediat cu zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea. Pastrati cateva felii pentru ornat.
Inainte de servire, puneti in salatiera cubuletele de branza / cascaval, ½ din cantitatea de susan, feliile de mar si amestecati. Potriviti gustul de sare si piper.

Decorati salata cu cateva felii de mar si presarati deasupra restul de susan prajit.
Serviti imediat.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.