Salata de Ton cu Orez

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 75 g orez
  • 2 rosii mai mici taiate cubulete
  • 2 cepe verzi taiate marunt
  • 2 linguri de mazare verde (eu n-am pus)
  • 1 conserva ton in suc propriu (200 g)
  • 1 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Fierbeti orezul, apoi raspanditi-l pe o farfurie si lasati-l la racit. Puneti tonul la scurs.

Combinati orezul, mazarea, rosiile si ceapa verde intr-un vas mai mare. Adaugati tonul in bucati mari, mestecand usor, pentru a nu-l faramita.

Stoarceti sucul de la jumatate de lamaie si amestecati-l cu uleiul de masline, sare si piper. Asezonati salata cu acest dressing, amestecand usor. Serviti cu un sfert de lamaie amplasat pe salata.
Portii: 2 (poate 1, pentru o persoana foarte flamanda)

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...