Alegem orezul de impuritati, il clatim in mai multe ape reci pentru a indeparta urmele de procesare (amidonul de pe boabe) si il lasam la inmuiat 15-20 de minute. Asa boabele nu se vor sfarama si va iesi pufos si nu lipicios.
Il punem la fiert intr-o oala cu fundul gros (se fierbe uniform) cu un volum de apa de 4-5 ori mai mare decat masura de orez. Il fierbem dupa indicatiile de pe ambalaj. In apa in care urmeaza sa il fierbem putem pune o bucatica de unt sau cateva picaturi de ulei pentru gust.
Daca amestecam orezul in timp ce fierbe trebuie se o facem delicat pentru ca boabele sa nu se sfarame. Cand este gata scurgem apa (altfef se hidrateaza mult prea mult) si il lasam sa se racoreasca.
Intr-o salatiera mare (eu am folosit un lighean emailat pentru a avea loc unde sa invartim salata) punem ceapa tocata marunt, conserva de ton (eu am pus-o cu tot cu uleiul ei), maslinele spalate si uscate si frunzele de patrunjel.
Amestecam usor dar bine ca ingredientele sa se imprieteneasca. Adaugam orezul lingura cu lingura, invartim gentil pana cand vi se pare ca salata are consistenta dorita (poate va place cu mai putin orez decat ati fiert).
Adaugam si ouale taiate cuburi, feliute, cum doriti, potrivim cu sare si piper, daca este necesar adaugam ulei pentru finete, si gata salata! Tot ce pot sa va spun este ca totul se face mai simplu decat v-am spus.
Pofta buna!
Orezul este una din cele mai cunoscute cereale fiind folosit in toate bucatariile lumii ... de aici reies si diversele modalitati in care este gatit si servit. Si ca sa nu scriu o intreaga istorie despre orez: d voi trece direct la reteta.
O prăjitură fix pe gustul meu! Am combinat brânza proaspătă cu brânza telemea, bine, nu foarte multă...
Prajitura cu malai si branzaEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj