Salata de Orez

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 gr orez (eu am pus doar 200 gr)
  • - 6 rosii mai mici (eu am pus 4)
  • - 1 cutie de ton in ulei (eu am pus din cel cu marar si lamaie)
  • - 4 castraveciori in otet
  • - 100 gr brinza gruviera (eu am pus mozzarella)
  • - 80 gr masline negre fara simburi si feliate
  • - 1 lingura de capere (eu nu am pus caci nu-mi plac)
  • - citeva frunze de busuioc proaspat (eu am pus congelat)
  • - ulei de masline
  • - sare
  • - piper (optional)

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o cratita si cind incepe sa fiarba se toarna orezul, putina sare si se lasa sa fiarba circa 10-15 minute (depinde de orez). Cind orezul este fiert, se strecoara, se pune intr-un castron si se lasa sa se raceasca.

Rosiile se spala si se taie cubulete. Tonul se scoate din cutie si se scurge de uleiul in exces. Castraveciorii se taie cubulete, brinza la fel iar maslinele sa taie felii (daca sint intregi). Se pun toate ingredientele peste orez, se adauga putina sare, busuiocul taiat si se amesteca totul cu 1-2 linguri de ulei de masline.

Pofta Buna!

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...