Salata de Orez

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 gr orez (eu am pus doar 200 gr)
  • - 6 rosii mai mici (eu am pus 4)
  • - 1 cutie de ton in ulei (eu am pus din cel cu marar si lamaie)
  • - 4 castraveciori in otet
  • - 100 gr brinza gruviera (eu am pus mozzarella)
  • - 80 gr masline negre fara simburi si feliate
  • - 1 lingura de capere (eu nu am pus caci nu-mi plac)
  • - citeva frunze de busuioc proaspat (eu am pus congelat)
  • - ulei de masline
  • - sare
  • - piper (optional)

Mod de preparare

Se pune apa la fiert intr-o cratita si cind incepe sa fiarba se toarna orezul, putina sare si se lasa sa fiarba circa 10-15 minute (depinde de orez). Cind orezul este fiert, se strecoara, se pune intr-un castron si se lasa sa se raceasca.

Rosiile se spala si se taie cubulete. Tonul se scoate din cutie si se scurge de uleiul in exces. Castraveciorii se taie cubulete, brinza la fel iar maslinele sa taie felii (daca sint intregi). Se pun toate ingredientele peste orez, se adauga putina sare, busuiocul taiat si se amesteca totul cu 1-2 linguri de ulei de masline.

Pofta Buna!

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Pulpa de miel la cuptor

Pasca Super Fina

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu ciocolata si crema de vanilie

Meniu copii

Tort cu ciocolata si crema de vanilie
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.