Salata de Morcov cu Dovlecel

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 3 fire de ceapa verde cu frunze scurte
  • 3-4 linguri de lapte de soia
  • 2-3 linguri de zeama de portocale
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1 lingura ulei de neprocesat (canepa, masline, rapita etc)

Mod de preparare

Se rade morcovul si se lasa cu sare vreo 10 minute, apoi se rade si dovlecelul pe care il lasam la sare doar 5 minute. Se desfac in fasii cat mai fine cepele verzi si se amesteca totul intr-un castron. Peste aceasta salata turnam laptele de soia si zeama de portocala. Nu este nevoie de ornare deoarece salata este foarte vibrata din punct de vedere cromatic.
Se poate servi langa orice mancare, dar si ca aperitiv.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...