Salata de cruditati cu maioneza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Morcovi – 3 buc
  • Pastarnac – 1 buc
  • Telina – 1/2 buc
  • Stafide – 50 g
  • Mere – 2 buc
  • Galbenus crud – 2 buc
  • Galbenus fiert – 1 buc
  • Mustar – 1 lingurita
  • Zeama de lamaie – 2 linguri
  • Ulei de floarea soarelui – 300 ml
  • Sare si piper alb – dupa gust
  • Smantana – 3 linguri

Mod de preparare

(timp de pregatire 15 min, complexitate redusa)


Curatati morcovii, pastarnacul, telina si merele si dati-le pe razatoare;
Adaugati peste acestea stafidele;
Adaugati intr-un bol galbenusurile (atat cel fiert cat si cele crude), iar peste acestea puneti sare, zeama de lamaie si lingurita de mustar;
Incepeti sa frecati cu un tel sau cu o lingura, adaugand treptat ulei (nu va grabiti, riscati sa vi se taie maioneza) – maioneza este gata cand poate sa stea in lingura fara sa cada;
La sfarsit adaugati smantana si asezonati cu sare si piper alb;
Amestecati maioneza cu restul ingredientelor.
Se serveste rece!

Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.