Salata de cruditati cu maioneza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (2 portii)
  • Morcovi – 3 buc
  • Pastarnac – 1 buc
  • Telina – 1/2 buc
  • Stafide – 50 g
  • Mere – 2 buc
  • Galbenus crud – 2 buc
  • Galbenus fiert – 1 buc
  • Mustar – 1 lingurita
  • Zeama de lamaie – 2 linguri
  • Ulei de floarea soarelui – 300 ml
  • Sare si piper alb – dupa gust
  • Smantana – 3 linguri

Mod de preparare

(timp de pregatire 15 min, complexitate redusa)


Curatati morcovii, pastarnacul, telina si merele si dati-le pe razatoare;
Adaugati peste acestea stafidele;
Adaugati intr-un bol galbenusurile (atat cel fiert cat si cele crude), iar peste acestea puneti sare, zeama de lamaie si lingurita de mustar;
Incepeti sa frecati cu un tel sau cu o lingura, adaugand treptat ulei (nu va grabiti, riscati sa vi se taie maioneza) – maioneza este gata cand poate sa stea in lingura fara sa cada;
La sfarsit adaugati smantana si asezonati cu sare si piper alb;
Amestecati maioneza cu restul ingredientelor.
Se serveste rece!

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Veggie mix de primavara

Felul asta de mancare se prepara cu multa usurinta, intr-o zi relaxata, in care avem nevoie de culoare. Vreti sa vedeti cum...

Veggie mix de primavara
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj