Salata de Cartofi cu Sunca si Bacon

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g cartofi
  • -300 g sunca sau parizer
  • -200 g bacon
  • -200 g rosii
  • -1 ardei gras rosu
  • -1 ardei iute, optional
  • -100 g masline verzi sau negre, fara samburi
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • Sos:
  • -4 linguri ulei de masline
  • -2 linguri zeama de lamaie
  • -1 lingura patrunjel verde, tocat marunt
  • -1 lingura marar verde, tocat marunt
  • -sare

Mod de preparare

Taiati cubulete ardeiul gras (curatat de cotor si seminte); sunca sau parizerul, rosiile si ardeiul iute, in felii subtiri si puneti-le intr-un bol mai mare.

Curatati si taiati cubulete cartofii fierti in coaja si separat, prajiti baconul taiat feliute pana se rumeneste frumos. Puneti-le in bol, impreuna cu maslinele.
Amestecati usor si condimentati, dupa gust.

Pregatiti sosul omogenizand ingredientele, turnati peste compozitia de mai sus si amestecati.
Serviti salata calda, dar este la fel de buna si rece.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort ciocolatos - de post

Nu imi imaginam ca un tort de post poate fi atat de gustos. Pe cuvant de bucataras, o deliciosenie de tort a...

Desert tort ciocolatos - de post
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj