Se pune carnea la fiert intr-o oala incapatoare cu apa. Dupa ce se ia spuma, se adauga morcovii. Dupa aproximativ 30 de minute, se adauga si cartofii (morcovii fierband mai greu decat cartofii). Dupa ce s-au fiert, se lasa la racit.
Se taie cartofii, carnea, morcovii si muraturile in cuburi mici si se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper si mustar. Se amesteca bine.
Pentru maioneza: se amesteca intr-un vas galbenusul de la un ou crud, galbenusul de la un ou fiert cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna ulei in fir subtire, amestecand continuu. Maioneza trebuie sa devina cremoasa si fina.
Albusul ramas de la oul fiert il vom folosi la decorat.
O buna parte din maioneza, o adaugam in salata, iar cu cealalta parte (cam 2 linguri, dar depinde de gustul fiecaruia) imbracam salata. Se orneaza cu albusul ramas de la oul fiert, mazare fiarta si muraturi de sezon, fiecare dupa gust si imaginatie.
Nota! La aceasta salata am folosit carne de porc, pentru ca nu imi place cea de vita. Puteti folosi ingredientele voastre preferate. Unii mai carcotasi spun ca nu exista salata de boeuf fara carne de vita. Eu consider ca avem dreptul sa ne bucuram de un preparat, folosind carnea preferata si resursele pe care ni le permitem.
Pofta buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/salata-de-boeuf-revelion-2017.html
O prajitura rapida si delcioasa, cu fructe de sezon.
Desert prajitura cu caise si zmeuraEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj