Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • • 9 ardei graşi
  • • 5-6 căţei de usturoi
  • • 2-3 rosii coapte pe tablă
  • • 2 linguri ulei de măsline
  • • 2 linguri oţet balsamic
  • • 1 ardei iute
  • • sare
  • • 1 legatura cimbru
  • • Patrunjel verde

Mod de preparare

Se aleg ardei graşi mari. Se spală şi se şterg sau se lasă să se usuce.
Se coc pe o plită foarte bine încinsă, aşezată direct pe flacăra aragazului. Se întorc pe toate părţile, până se coc peste tot. Se pun într-o cratiţă, se dau cu un praf de sare, se acoperă şi se lasă o jumătate de oră.
Între timp, se pregăteşte sosul de rosii si usturoi. Se toacă mărunt usturoiul şi se calește in ulei de masline. Se adaugă rosiile tăiate cubulețe si oțetul balsamic, iar la final cimbrul. Cine doreşte un sos mai picant poate adăuga ardei iute fin tocat.
Ardeii graşi se curăţă de coajă şi seminţe şi se amestecă cu sosul de usturoi. Se păstrează salata la rece o jumătate de oră, iar când se serveşte se presară cimbru şi pătrunjel verde fin tocat.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.