Halloumi este o branza semi-dura, asemanatoare cu o branza telemea mai uscata, originara din Cipru. Este über-raspindita in Grecia, Turcia, Israel si acum si la noi :D Caracteristica speciala acestei branze cipriote este punctul de topire foarte ridicat.
Am testat-o alaturi de o salata revigoranta cu quinoa si multe legume proaspete.
Incepem prin a clati/spala quinoa sub un jet de apa rece, dupa care o punem la fiert in apa cu sare. Pana fierbe quinoa ne ocupam de legume - le spalam si le tocam dupa preferinte. Noi am ales cuburi mici, dar daca va plac salatele ceva mai 'rustice' puteti sa lasati bucatile mai mari.
Feliem zucchiniul in lung sau rondele, cum preferati, iar feliile le prajim in foarte putin ulei de masline pe grill sau in tigaie. Intre timp a fiert si quinoa, asa ca o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca putin.
Ne apropiem de finish, feliem renumita halloumi in felii de aprox. 1 - 1,5 cm grosime si prajim feliile, la fel, pe grill sau in tigaie. Ca ultim pas, tocam patrunjelul verde si amestecam toate legumele intr-un bol. Adaugam quinoa, maslinele, uleiul de masline, semintele de susan, sare si piper dupa gust, iar cei aventurosi pot condimenta salata cu fulgi de chili sau rondele de ardei iute proaspat. Servim salata in farfurii adanci sau boluri cu 2-3 felii de branza halloumi prajita.
Reteta: http://aventuriculinarein2.ro/2016/09/27/salata-crunchy-cu-quinoa-si-halloumi-prajita/
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.