Salata calda de conopida

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 buchetele de conopida
  • 4 linguri de parmezan ras
  • cateva ciuperci proaspete
  • 1 catel de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel
  • rosii cherry
  • masline negre
  • 2 linguri ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura de otet
  • ½ de rodie
  • sare
  • piper
  • paprika

Mod de preparare

Taiem conopida in felii, iar resturile ce raman, se pun la fiert in apa cu sare.

Calim ciupercile cu putin ulei, sare si piper.

Condimentam feliile cu sare, piper si paprika, apoi le ungem bine cu 2 linguri de ulei de masline si le punem in tigaie la foc mediu. Amestecam parmezanul cu patrunjelul si usturoiul tocate si cu ajutorul unei linguri il asezam peste fellile de conopida. Dupa circa un minut, parmezanul incepe sa se topeasca si putem intoarce feliile ca parmezanul sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Le luam de pe foc si le asezam pe farfuria de servit.

Cand bucatelele de conopida au fiert, le transformam intr-o pasta impreuna cu 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, otetul, o lingura de suc de rodie, sare, piper si paprika.

Peste feliile de conopida asezam rosiile, ciupercile, maslinele precum si pasta de conopida si decoram cu seminte de rodie si frunze de patrunjel.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Biscuiti aperitiv, cu cascaval

Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...

Biscuiti aperitiv, cu cascaval
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj