Salata calda de conopida

Portii
1
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 buchetele de conopida
  • 4 linguri de parmezan ras
  • cateva ciuperci proaspete
  • 1 catel de usturoi
  • cateva frunze de patrunjel
  • rosii cherry
  • masline negre
  • 2 linguri ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura de otet
  • ½ de rodie
  • sare
  • piper
  • paprika

Mod de preparare

Taiem conopida in felii, iar resturile ce raman, se pun la fiert in apa cu sare.

Calim ciupercile cu putin ulei, sare si piper.

Condimentam feliile cu sare, piper si paprika, apoi le ungem bine cu 2 linguri de ulei de masline si le punem in tigaie la foc mediu. Amestecam parmezanul cu patrunjelul si usturoiul tocate si cu ajutorul unei linguri il asezam peste fellile de conopida. Dupa circa un minut, parmezanul incepe sa se topeasca si putem intoarce feliile ca parmezanul sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Le luam de pe foc si le asezam pe farfuria de servit.

Cand bucatelele de conopida au fiert, le transformam intr-o pasta impreuna cu 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, otetul, o lingura de suc de rodie, sare, piper si paprika.

Peste feliile de conopida asezam rosiile, ciupercile, maslinele precum si pasta de conopida si decoram cu seminte de rodie si frunze de patrunjel.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.