Salata Calda

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o ceapa rosie
  • cartofi
  • telina
  • morcovi
  • pastirnac
  • sfecla rosie
  • o mina de nuci
  • brinza telemea sfarimata
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • otet balsamic
  • zeama de lamiie
  • mustar Dijion
  • patrunjel tocat

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 200 de grade. Legumele se taie in bucati mai mari ca de obicei. Se curata de coaja. Se pun intr-o tava si se stropesc cu ulei, sare piper. Se lasa in cuptor circa 30 de minute, se mai amesteca ca sa se coaca uniform. nucile se baga si ele 10 minute in cuptor sa se prajeasca un pic.

Legumele se aseaza intr-un castron mai mare. Se presara brinza sfarimata pe deasupra. Se prepara un dressing din:ulei de masline, petrunjel, otet, mustar, zeama de lamiie. Dressingul se amesteca bine si se toarna pe deasupra legumelor. Nucile se taie si se aseaza pe deasupra salatei.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...