Salata Caesar cu Oua si Crutoane cu Pesto

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 1 salata romaine (puteti inlocui si cu 1/2 salata iceberg)
  • dressing caesar
  • felii subtiri razalite de Parmigiano Reggiano
  • crutoane cu pesto
  • 4 oua de casa sau ecologice la temperatura camerei (este important ca acestea sa nu fie reci)
  • chilli cayenne (optional)

Mod de preparare

Links pentru dressing caesar si crutoane

Rupeti salata in bucati mici. Spalati si uscati foarte bine. Aduceti o cratita cu apa la o fierbere lenta. Lasati usor ouale si puneti cronometru pentru 6 minute. Cand timpul s-a scurs transferati acestea intr-un bol cu apa foarte rece (puneti cateva cuburi de gheata).

Lasati cateva minute apoi curatati acestea de coaja avand mare grija sa nu perforati albusul. Portionati salata, turnati sos caesar peste, crutoane, felii de parmezan si cate un ou deasupra. Taiati acesta cu un cutit pe mijloc inainte de servire. Asezonati cu putina piper oul si/sau optional presarati putin chilli cayenne.

*Aceasta este o varianta fara carne dar puteti pune bucati de bacon prajit sau piept de pui facut pe grill sau copt.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.