Millefoglie sau Napoleon de Vinete in Stil `Caprese`

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • vinata taiata felii foarte subtiri
  • rosie taiata felii
  • mozzarella felii
  • sare
  • ulei
  • busuioc
  • ciuperci (optional)

Mod de preparare

Cu feliile de vinete unse cu ulei si sarate, prajite pe gratar sau in tigaia de teflon incepem sa construim " turnurile".

o felie de vinata, una de rosie sarata, una de mozzarella, o frunza de busuioc si daca vreti si felii de ciuperci coapte la gratar. Si tot asa, optional putem adauga si felii de ciuperci coapte in tigaia de teflon sau la gratar.
Se poate servi ca aperitiv sau salata sau ca un felul doi vegetarian alaturi de o garnitura (in acest ultim caz o garnitura de cartofi).

nota 1: millefoglie se mai numeste si Napoleon dupa numele prajiturii in varianta franceza din foi si crema.. prajitura asemanatoare cu cremsnitul nostru.

nota 2: in stil caprese pentru ca imita prin ingrediente si asezarea oarecum in straturi faimoasa salata italiana Caprese (felii de rosii, felii de mozzarella, un fir de ulei de mssline si frunze de busuioc sau maghiran dupa gust).

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.