Puneti dovleceii spalati si stersi la rece, in frigider sau chiar in congelator, pentru 10 min.
Intre timp, frecati foarte bine usturoiul pisat cu putina sare, pana devine o pasta cremoasa.
Adaugati uleiul, sucul de lamaie, mierea si amestecati bine, pana ce toate ingredientele se omogenizeaza. Puneti semintele de mac si potriviti de sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.
Radeti doveceii reci, cu coaja sau curatati, prin razatoarea mare. Adaugati sosul de usturoi si amestecati.
Serviti aceasta salata delicioasa impreuna cu o felie de branza telemea, dar si alaturi de carne de pui sau peste la gratar.
Este foarte important sa pregatiti salata chiar inainte de a o consuma pentru ca sucul sa ramana in dovlecei.
Cand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...
Desert biscuiti cu smantana fermentataAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.