Dovlecei cu Miere si Mac

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -2 dovlecei mari
  • proaspeti
  • cu coaja subtire
  • -1- 2 catei de usturoi
  • -3 linguri ulei de masline
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -1 lingura miere
  • -2 lingurite seminte de mac
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

Puneti dovleceii spalati si stersi la rece, in frigider sau chiar in congelator, pentru 10 min.
Intre timp, frecati foarte bine usturoiul pisat cu putina sare, pana devine o pasta cremoasa.

Adaugati uleiul, sucul de lamaie, mierea si amestecati bine, pana ce toate ingredientele se omogenizeaza. Puneti semintele de mac si potriviti de sare si piper, dupa gust. Dati deoparte.
Radeti doveceii reci, cu coaja sau curatati, prin razatoarea mare. Adaugati sosul de usturoi si amestecati.

Serviti aceasta salata delicioasa impreuna cu o felie de branza telemea, dar si alaturi de carne de pui sau peste la gratar.
Este foarte important sa pregatiti salata chiar inainte de a o consuma pentru ca sucul sa ramana in dovlecei.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj