Rulouri cu scortisoara - pufoase si aromate

Descopera reteta delicioasa pentru rulouri cu scortisoara, perfecte pentru orice moment al zilei! Aceste rulouri pufoase si aromate sunt usor de preparat si garantat vor aduce un zambet pe fata oricui. Urmeaza pasii simpli si bucura-te de un desert minunat.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • • 500 g faina
  • • 7 g drojdie uscata
  • • 250 ml lapte caldut
  • • 75 g unt topit
  • • 50 g zahar
  • • 1 ou
  • • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • • 100 g unt moale
  • • 150 g zahar brun
  • • 2-3 linguri scortisoara macinata

Mod de preparare

Prepararea aluatului:

  • Intr-un bol mare, amesteca faina cu drojdia uscata si un praf de sare.
  • Intr-un alt bol, combina laptele caldut cu untul topit si zaharul, apoi adauga oul batut si amesteca bine.
  • Toarna amestecul de lapte peste faina si framanta pana obțti un aluat elastic si neted. Acopera aluatul cu un prosop si lasa-l sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora sau pana isi dubleaza volumul.

Prepararea umpluturii:

  • Amesteca untul moale cu zaharul brun si scortisoara pana obtii o pasta omogena.

Asamblarea rulourilor:

  • Dupa ce aluatul a crescut, intinde-l pe o suprafata de lucru presarata cu faina, formand un dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime.
  • Unge uniform aluatul cu amestecul de unt, zahar si scortisoara.
  • Ruleaza aluatul strans, incepand de la o margine lunga, si taie-l in felii de aproximativ 2-3 cm grosime.

Coacerea rulourilor:

  • Asaza feliile intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, lasand putin spatiu intre ele pentru a creste.
  • Acopera tava si lasa rulourile sa mai creasca timp de 30 de minute.
  • Incalzeste cuptorul la 180°C.
  • Coace rulourile timp de 20-25 de minute sau pana devin aurii.

Sfaturi:

Pofta buna!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte

Pregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)

Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapte
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti