Turtite cu Malai

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 80 grame malai
  • 200 grame faina
  • 1 cubulet drojdie
  • o lingurita de zahar
  • un praf de sare
  • 300 ml lapte caldut

Mod de preparare

Se topeste drojdia impreuna cu putin lapte caldut si o lingura de zahar. Se prepara un aluat din faina, malai, sare, drojdia topita si restul de lapte. Se framanta bine bine aluatul si se lasa la dospit timp de o ora.

Se imparte aluatul in 5-6 bucati si se intinde cat mai bine si pe cat posibil i se da o forma rotunda. Aluatul permite sa fie lucrat cu mana.

Se incinge o tigaie de teflon pe aragaz. Se coc turtitele noastre pe ambele parti, la foc mic, cu grija sa nu se arda.

Pofta buna!

Le am servit cu branza cu smantana, patrunjel si marar.

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.