Trubochki - Cornulete Rusesti

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -150 g nuca tocata grosier Atentie! Nu macinati nucile!
  • -3-4 plicuri de zahar vanilat
  • Aluat:
  • -250 g unt rece
  • -400 g de faina
  • -250 g smantana rece
  • Pentru servit:
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Umplutura
Amestecati intr-un castron nucile tocate grosier (obligatoriu!) cu zaharul vanilat. Dati deoparte.

Aluat
Combinati untul taiat cubulete cu faina cernuta.
Adaugati smantana si framantati rapid un aluat omogen si neted.
Adunati sub forma de minge, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Impartiti aluatul in mai multe bucati.
Intindeti pe rand cate o parte, intr-o foaie rotunda cu o grosime de cca 3 mm, pastrand restul aluatului in frigider.

Taiati foaia de aluat in 8 si puneti cate 1 lingurita de umplutura la baza fiecarui triunghiului.
Rulati de la baza spre varf.
Transferati cornuletele usor distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puneti la rece tava cu cornuletele pentru cca 30 min.
Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 20 min, la 200 grade sau pana ce aluatul este facut si cornuletele incep doar putin sa se aureasca.

* Daca sunt nefacute, mai lasati cornuletele in cuptor, dar micsorati temperatura la 180 grade.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Procedati identic cu restul aluatului.

Serviti pudrate cu zahar praf vanilat.
-Aluatul se lucreaza cu multa usurinta, iar cand este copt devine un aluat foietat.
-Aluatul crud poate fi pastrata la congelator pana la 3 luni.
-Cornuletele formate pot fi pastrate in frigider pentru 2 zile, apoi pot fi coapte.
-Cornuletele se pot pastra pana la 1 saptamana in cutii de tabla cu capac, timp in care raman la fel de fragede.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024

Jeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...

Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti