Triunghiuri cu Fructe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg foi de placinta;
  • 5 piersici mari
  • bine coapte;
  • zahar - dupa gust;
  • 2-3 linguri faina;
  • scortisoara macinata;
  • unt topit - pentru uns foile

Mod de preparare

Curatati fructele de samburi si de coaja. Taiati-le cubulete. Adaugati zahar dupa gust (eu am pus 4 linguri), faina si scoartisoara. Faina va colecta sucul fructelor, il va pastra in prajitura si-l va impiedica sa se imprastie prin tava.

Pe blatul de lucru, puneti una peste alta, 3 foi de placinta dupa ce in prealabi le-ati uns cu unt topit. Taiati foaia in 3, pe lungime.

Puneti pe fiecare fasie cate o lingura de umplutura, apoi impaturiti din colt in colt pana ajugeti la capat. Inchideti cu grija colturile formate.

Puneti triunghiurile in tava, pe hartie de copt. Ungeti-le cu unt topit si presarati-le cu zahar cu cristalul mare. Coaceti la foc potrivit aprox. 15 minute. Sunt gata cand sunt usor rumenite.
Se pot folosi diferite umpluturi dulci sau sarate. Puteti folosi orice fel de fructe va plac sau carne, ciuperci, spanac, branza dulce sau sarata.

Daca umplutura este sarata, presarati cascaval ras sau seminte de mici (mac, susan).

pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Macaroane cu branza Cheddar si rosii

Macaroane cu branza Cheddar si rosii
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj