Trigoane cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet foi de placinta
  • 1kg mere
  • 200gr zahar
  • 5 lg pesmet
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

merele se rad apoi se calesc cu zaharul,dupa ce s-au calit se adauga pesmetul , scortisoara si zaharul vanilat. se lasa sa se raceasca

foile se ung cu ulei si se pliaza in 3

la capatul fasii se pune o lingura de compozitie si se impacheteaza in forma de triunghi

se aseaza in tava si se coc la foc potrivit pana se rumenesc putin

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...