Tort Sacher

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 Blatul de tort:
  • 140g unt
  • 200g zahăr
  • 6 ouă
  • 140g ciocolată amară
  • 140g făină
  • Un vârf de cuțit de sare
  • Unt și făină pentru uns tava
  • 350g marmeladă de caise
  • 100g nuci
  • 2 Glazura de ciocolată:
  • 280g zahăr pudră
  • 230g ciocolată
  • 110g apă

Mod de preparare

Albușurile se bat spumă împreună cu sarea, apoi se mai adaugă treptat 100g zahăr (spuma trebuie sa iasă tare si strălucitoare).

Într-un castron se pune untul topit si se bate bine cu 100g zahăr, apoi se adaugă treptat gălbenușurile (se bate in continuare până ce crema devine omogenă si grosuță).

Ciocolata se topește în bain marie (în aburi). Se lasă puțin la răcit, apoi se adaugă lingură cu lingură, în amestecul de gălbenuș cu unt și se amestecă bine crema.

Peste albușurile bătute se adaugă treptat crema de ciocolată si făina (pentru ca compoziția să rămână pufoasă se amestecă încet de sus în jos cu telu). Se adaugă nucile rupte in bucăți mici (nu măcinate), în compoziție și se mai amestecă puțin.

În tava unsă cu unt și tapetată cu făină, se toarnă compoziția și se bagă în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru cam o oră (se poate verifica din când în când cu o scobitoare dacă blatul este gata).

Se scoate tortul din cuptor si se lasă la răcit. Îl tăiem pe orizontală, ca să obținem 3 blaturi cam de un deget grosime. Ungem cu marmelada de caise, apoi montăm tortul (blat-marmeladă-blat-marmeladă-blat-marmeladă... ungem cu marmeladă si marginea tortului, cu un start subțire, ca să se prindă bine glazura).

Se pune la fiert apa cu zahărul pudră și se lasă să clocotească câteva minute, amestecând continuu. Se stinge focul și se adaugă ciocolata, ruptă în bucăți. Trebuie amestecat bine și repede, pentru ca ciocolata să se topească si să se încorporeze bine. Glazura se lasă cam 20min la răcit.

În mijlocul tortului se toarnă glazura de ciocolată. Se lasă sa curgă singură uniform.
După cam 30min se poate tăia ce a curs pe lăngă și servi.

Cel mai bine merge Sacher Torte cu o cafea cu lapte. ?☕️


https: //andreeaskitchen. Wordpress. Com

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...