Tarte cu Capsuni

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Baza de tarta
  • 130g de faina
  • 20g de zahar tos
  • 90g de unt
  • 35ml de apa
  • 3g de sare
  • Crema de branza
  • 150g de ricotta
  • 1 esenta de rom
  • 30g de zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala si lamaie
  • 1 albus
  • Crema de migdale
  • 1 galbenus
  • 40g de zahar pudra
  • 25g de maizena
  • 2 linguri de sirop de migdale (sau cateva picaturi de esenta) 250ml de lapte
  • Capsuni

Mod de preparare

Baza de tarta

Intr-un vas punem faina si zaharul tos. Adaugam untul moale taiat in cuburi maruntele. Amestecam din varful degetelor pana untul este incorporat si se formeaza o pudra grunjoasa.

Sarea se dizolva in apa si adaugam cate putin in aluat pana se formeaza o masa supla. Se aseaza in forma rotunda in film alimentar si se da la rece.

Pentru crema de branza se amesteca toate ingredientele.

Crema de migdale
Laptele se pune pe foc impreuna cu siropul de migdale. Galbenusul se amesteca cu zaharul si maizena pana se inalbeste. Laptele cald se varsa cate putin peste crema de ou, se rastoarna cu totul in vasul in care a fost incalzit laptele si se da din nou pe foc. Se amesteca cu lingura pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Capsunile se spala si se curata de codita.

Aluatul de tarta se aseaza in forme, intepam la baza cu o furculita de mai multe ori, asezam crema de branza si coacem la cuptorul preincalzit. (180°c)

Scoatem tartele cand s-au rumenit si le asezam pe un grilaj sa se racoreasca, depunem peste branza crema de migdale si capsunile. Dam la rece.

Servim.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Gutui murate

Încă mai sunt gutui în piață ;) Vă aduc o rețetă mai ”altfel” de a conserva gutuile ;) Spor și...

Gutui murate
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj