Blat
- Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;
- Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă;
- Acoperiți aluatul în folie alimentară și dați la rece pentru 30 de minute;
- După acest interval, modelați aluatul pe blatul de lucru tapetat cu făină, în funcție de forma tăvii în care urmează să coaceți și înțepați-l cu o furculiță;
- Dați blatul simplu la copt la foc mediu pentru 12-15 minute;
Umplutura
- Mixați ricotta cu ouăle și cu smântâna pentru gătit;
- Adăugați telemeaua mărunțită în prealabil și amestecați bine;
- Acum puteți adăuga mărarul tocat, sarea, busuiocul și să mixați din nou, până ce aveți o compoziție omogenă;
- Turnați compoziția peste blatul precopt;
- La sfârșit adăugați roșiile cherry peste tartă, afundându-le în compoziția de brânză;
- Coaceți întreaga tartă la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor la suprafață.
Imi place foarte mult placinta turnata, numai ca nu inteleg de ce se incrudeaza. M-am gandit ca poate s-a intamplat altadata...
Placinta turnata cu mere si nuca de cocosAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.