Tarta cu Ricotta si Rosii Cherry

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • - 250 g făină;
  • - 125 g unt gras;
  • - 3 linguri de apă rece;
  • - 2 gălbenușuri;
  • Umplutura
  • - sare;
  • - 300 g ricotta;
  • - 100 g telema de vacă;
  • - mărar verde;
  • - 2 ouă;
  • - 100 g smantână pentru gătit;
  • - sare;
  • - busuioc;
  • - 12-15 roșii cherry;

Mod de preparare

Blat

- Mixați făină cu sarea și cu untul rece, după care adăugați gălbenușurile, pe rând, mixând după fiecare;
- Apoi adăugați apa și frământați un aluat de tartă;
- Acoperiți aluatul în folie alimentară și dați la rece pentru 30 de minute;
- După acest interval, modelați aluatul pe blatul de lucru tapetat cu făină, în funcție de forma tăvii în care urmează să coaceți și înțepați-l cu o furculiță;
- Dați blatul simplu la copt la foc mediu pentru 12-15 minute;

Umplutura

- Mixați ricotta cu ouăle și cu smântâna pentru gătit;
- Adăugați telemeaua mărunțită în prealabil și amestecați bine;
- Acum puteți adăuga mărarul tocat, sarea, busuiocul și să mixați din nou, până ce aveți o compoziție omogenă;
- Turnați compoziția peste blatul precopt;
- La sfârșit adăugați roșiile cherry peste tartă, afundându-le în compoziția de brânză;
- Coaceți întreaga tartă la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor la suprafață.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa