Strudele cu Mere

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 400 g faina
  • 140 g iaurt cu minim 3% grasime
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • Pentru crema de unt:
  • 200 g unt gras
  • cu 80% grasime
  • la temperatura camerei
  • 40 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • scortisoara

Mod de preparare

Framantam ingredientele manual sau cu ajutorul unui robot de bucatarie pana obtinem un aluat neted, elastic.
Preparam crema de unt prin omogenizarea untului cu faina.
Impartim aluatul in doua. Intindem prima foaie, patrata, nu foarte subtire, potrivita ca si grosime, pe care o ungem uniform cu unt.
Facem cate doua taieturi pe fiecare latura a foii, dar nu pana la capat. Incepem sa pliem aluatul prin suprapunerea colturilor opuse.
Asezam "pachetul" obtinut cu partea spre care s-a facut plierea in jos, infoliem si dam la rece 30 minute. Cu cea de-a doua foaie procedam la fel.
Dupa jumatate de ora, scoatem aluatul, il asezam pe blatul de lucru uns cu ulei cu partea spre care s-a facut plierea in sus, intindem foaie si repetam identic pasii parcursi anterior.
Dam din nou la rece pentru 30 minute. Daca sta mai mult, nu-i bai. :)
Pregatim si umplutura: merele se curata si se taie cubulete. Se calesc cu 4 linguri de zahar pana se inmoaie putin, se adauga amidonul si la final, scortisoara. Le lasam la racit.
Intindem foile pe blatul uns cu ulei, portionam in patrate mai mari sau mai mici, pe care le umplem cu merele savuroase.
Asezam strudelele in tava tapetata cu hartie de copt si le introducem in cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 20-25 minute sau pana se rumenesc frumos.
Sa aveti pofta!
Aluatul este foarte bun, se lucreaza usor. De cand l-am descoperit, patiseria din coltul blocului m-a pierdut ca si client. Am preparat si pateuri cu branza, cu ciuperci, strudele cu branza dulce sau sarata, cu dovleac etc.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...