Quiche rustic cu vita, galbiori si praz

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 375 de grame făină
  • 1 pachet de drojdie uscată
  • 1 linguriță de sare
  • 175 de ml plus extra apă călduță
  • 5 linguri de ulei
  • 1 ou
  • semințe de susan și in
  • Pentru umplutura:
  • 100 de grame galbiori gatiti anterior
  • 500 de grame carne tocată de vită
  • 1 fir de praz , doar partea albă
  • 4 căței de usturoi feliati
  • Sare, piper, coriandru frunze uscat
  • 250 de grame brânză Ceddar
  • 2 linguri de ulei
  • 150 de grame smantana fermentata grasă
  • 4 ouă
  • 1 linguriță de amidon

Mod de preparare

Deseori simt nevoia să savurez ceva mai consistent, așa că mi-a venit ideea acestei placinte rustice franțuzești pe care am servit-o alături de o salată verde cu vinegreta de muștar...
Pentru început, pregătim umplutura.
Încingem ulei într-o tigaie antiaderenta, călim prazul tăiat rondele cca. 10 minute, urmează usturoiul, mai lăsăm vreo 3 minute, apoi carnea, pe care o calim 10 minute, adăugăm puțină apă, condimentele, sarea și lăsam să fiarbă acoperit încă 5 minute.
Oprim focul, iar după ce compoziția s-a mai răcit, adăugăm branza tăiată cuburi mici.
Intr-un vas încăpător, amestecăm ingredientele pentru aluat, le frământăm, lăsăm aluatul format, la dospit 40 minute sau până își dublează volumul.
Într-o tavă de tarta unsa, așezăm aluatul, în așa fel încât să atârne peste marginile formei, umplutura o amestecăm cu ouăle bătute cu smantana fermentata grasă, sare, piper, amidon, o așezăm peste aluat, adunăm marginile peste umplutura în stil rustic, le ungem cu ou bătut și le presaram cu semințe de susan și in, apoi coacem placinta în cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, cca. 45 de minute.
Poftă bună!

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval

Chiftelute din carne cu ceapa verde si cascaval
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti