Pogaci cu Varza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg varza alba, proaspata
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura zahar
  • -500 g faina
  • -200 g margarina
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • -20 g drojdie proaspata
  • -putin lapte pentru maia
  • -1 ou pentru uns

Mod de preparare

Razuiti varza si framantati-o cu sare. Lasati-o sa stea 30 min, apoi, stoarceti-o. Caliti-o in ulei, amestecand continuu, pana scade toata zeama, adaugati piperul si lasati-o la racit.

Intre timp pregatiti maiaua din drojdia inmuiata in putin lapte caldut, in care ati dizolvat zaharul si 1-2 linguri faina. Lasati-o la crescut, intr-un loc cald.

Framantati un aluat din faina cernuta, maiaua crescuta, margarina, ouale, varza racita si la nevoie putina sare. Dati aluatul la frigider cateva ore.

Intindeti o foaie de grosimea degetului si taiati forme rotunde pe care le crestati cu un cutit. Puneti-le in tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu ou batut usor.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana sunt coapte si capata o culoare frumoasa, aramie.


Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.