Pogacele Fragede cu Jumari

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 160 gr jumari
  • 200 gr untura
  • 4 galbenusuri ou
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 400 ml smantana
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu(nr 8, sa nu fie foarte marunt ).

Intr-un vas punem 600 gr faina, 1 lingurita sare, 4 galbenusuri 160 gr jumari macinate, 200 gr untura, si 400 ml smantana. Cei 30 gr drojdie ii dizolvam in 50 ml apa calduta si adaugam la ingredientele de mai sus. Incepem sa framantam pana se omogenizeaza aluatul.

Suprafata de lucru o presaram cu faina, aluatul il scoatem din vasul in care l-am framantat si dam cu el de suprafata de lucru cu toata puterea de circa 10 ori (astfel aluatul nu trebuie atat framantat si terminam treaba mai repede).

Dupa ce ne-am descarcat nervii pe aluat presaram din nou cu un pic de faina suprafata si intindem aluatul la o grosime de circa 1 deget sub forma dreptunghiulara sau patrata (cum nimeriti. . . ).

Impaturim, latura dinspre noi o ducem pana la mijlocul aluatului, latura opusa ei o aducem peste latura pliata pana o acoperim. Acum latura din dreapta o aducem pana la mijloc apoi peste ea pliem latura din stanga. Am pliat si intindem aluatul iarasi la grosimea de 1 deget.

Concluzie :Intindem aluatul de 3 ori una dupa alta dupa ce am pliat, apoi la a 4 -a intindere lasam aluatul de 2 degete grosime, o crestam la suprafata cu un cutit si apoi o decupam. Asezam pogacelele decupate in tavi si le lasam sa dospeasca in tavi circa 1 ora si jumatate. Le ungem deasupra cu ou si dam tava in cuptorul preincalzit (porniti cuptorul cu circa 15 minute inainte) unde vom coace pogacelele la foc mare circa 5 minute apoi reducem intensitatea focului la jumate.

Se tin la cuptor pana devin aurii deasupra si vedem ca dedesubt au vatra.

Pofta Buna ! ! !

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Spaghete cu dovlecei

Cum la vremea asta am mereu un dovlecel in frigider, am incercat ceva nou pentru o masa rapida de pranz. Paste cu dovlecei...

Spaghete cu dovlecei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj