Drojdia o dizolvam in 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si 2 de faina si o lasam 10 min la dospit. Punem faina cu un praf de sare intr-un bol, facem un locas in mijloc si punem drojdia, peste am pus laptele caldut in care am topit zaharul, apoi ouale , coaja de lamaie esenta de vanilie si zaharul vanilat, am amestecat totul bine pana am omogenizat toate ingredientele; la final, punem untul topit si caldut pe care l-am turnat putin cate putin, pana am obtinut un aluat elastic fara sa se mai lipeasca de maini.
Lasam la dospit in loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: Branza o amestecam cu putina sare, ouale, zaharul si esenta de vanilie si portocala. Impartim aluatul in 2 si intindem fiecare parte pe masa infainata in foi subtiri de cativa mm, pe care le taiem in patrate medii (depinde cat de mari le doriti), iar in mijlocul fiecarui patrat, punem cate o lingura de umplutura strangem fiecare colt pentru a le lipi.
Punem placintelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem pe fiecare cu galbenusul de ou si le dam la cuptor pana se rumenesc usor. Sunt foarte bune alaturi de o cana cu lapte!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.