Placinte cu Varza

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Compozitie:
  • 1 pachet unt (200 g)
  • o lingurita sare
  • o cana apa calda
  • faina cat cuprinde (aproximativ 750)
  • 1/2 ligurita zahar
  • drojdie proaspata cat o nuca
  • Umplutura:
  • o varza alba potrivita
  • o lingura pasta de rosii
  • o ceapa
  • piper, sare si marar dupa gust
  • ulei pentru calit

Mod de preparare

Compozitie:
Drojdia se zdobeste si se amesteca cu zaharul si o lingura faina. Peste acestea se adauga apa calduta si se lasa sa stea 10 minute la caldura, pana face putina spuma. Intr-un vas se pune faina si se face o gaura in mijloc unde se toarna drojdia.

Se amesteca cu mana bine, dupa care se adauga sarea si untul lasat la temperatura camerei. Toate acestea se framanta bine, dupa care aluatul se pune intr-un vas acoperit cu un prosop si se lasa la caldura.

Intre timp preparam umplutura de varza:
Varza se taie fasii subtiri si se adauga peste ceapa tocata marunt calita in ulei. Se lasa sa se inmoaie varza cu o ceasca de apa pe foc, dupa care se adauga o lingura de pasta de rosii si piperul. Cand varza este gata se agauga sarea si mararul si se opreste. Compozitia de varza se lasa la racit.

Intre timp se ia aluatul si se intinde cu sucitorul, dupa care se taie patratele cam de 8-9 cm, in functie de dorintele fiecaruia. In mijlocul bucatii de aluat se pune o lingura si jumatate varza si se aduc colturile ca la un plic. Eu am mai facut si ca o rulada, am intins o foaie si am umplut-o cu varza dupa care am rulat.

Se ia o tava in care se unge cu unt si se pun placintele. Acestea sta la cuptor aproximativ 35 de minute.
Se servesc calde sau reci dupa preferinte.
Pofta buna!!!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu mere

Rapida si delicioasa!

Prajitura cu mere
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj