Se cerne faina intr-un vas si peste ea, adaugam ouale, esenta de rom, sare, unt si drojdia topita cu lapte dulce caldut; topim in lapte si zaharul si framantam un aluat suficient de tare, incat sa poata fi intins mai apoi, sub forma de foaie. Spre final, adaugam si uleiul si continuam framantarea pana se dezlipeste usor aluatul de pe maini.
Dupa ce am framantat, punem peste aluat un prosop si il lasam sa creasca cam o ora.
Intre timp, pregatim compozitia, amestecand toate ingredientele foarte bine si, cand aluatul a crescut, presaram faina pe masa si rupem cate o bucatica de aluat pe care o intindem sub forma de foaie rotunda, luam cu o lingura compozitie si punem peste foaia de aluat, rulam usor foaia sub forma de sul si aducem un capat spre interior, ruland usor, punem placinta in tava in care am pus hartie de copt.
Cand terminm de facut placintele, le ungem cu ou batut spuma, presaram mac din belsug si le dam la cuptorul incalzit, la foc potrivit, timp de o ora. Cand le scoatem din cuptor, le ungem cu miere de albine.
Pofta buna!
Sau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptorO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura