Placinte cu branza dulce si stafide, ca la mama acasa

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 kg faina de grau
  • 1 cub drojdie
  • 500 ml lapte dulce
  • 2 oua
  • 1 sticluta de esenta de rom
  • 3 linguri de zahar
  • 1 varf de cutit de sare
  • 100 gr unt
  • 3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 1 kg branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 4 linguri de zahar
  • 1 sticluta de esenta de rom
  • 200 gr stafide brune
  • pentru uns
  • 2 oua
  • seminte de mac

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un vas si peste ea, adaugam ouale, esenta de rom, sare, unt si drojdia topita cu lapte dulce caldut; topim in lapte si zaharul si framantam un aluat suficient de tare, incat sa poata fi intins mai apoi, sub forma de foaie. Spre final, adaugam si uleiul si continuam framantarea pana se dezlipeste usor aluatul de pe maini.

Dupa ce am framantat, punem peste aluat un prosop si il lasam sa creasca cam o ora.
Intre timp, pregatim compozitia, amestecand toate ingredientele foarte bine si, cand aluatul a crescut, presaram faina pe masa si rupem cate o bucatica de aluat pe care o intindem sub forma de foaie rotunda, luam cu o lingura compozitie si punem peste foaia de aluat, rulam usor foaia sub forma de sul si aducem un capat spre interior, ruland usor, punem placinta in tava in care am pus hartie de copt.

Cand terminm de facut placintele, le ungem cu ou batut spuma, presaram mac din belsug si le dam la cuptorul incalzit, la foc potrivit, timp de o ora. Cand le scoatem din cuptor, le ungem cu miere de albine.

Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Desert baigli cu nuca

Este un cozonac pe care il fac de multi ani. Fata de reteta originala las coca mai groasa la intins ca sa iasa rulada mai...

Desert baigli cu nuca
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj