Se cerne faina de grau si se pune peste ea, sare, un ou si zaharul vanilat.
Intr-o cratita, se pune iaurtul, untul si zaharul si se topeste pe foc mic, apoi se opreste focul si se adauga cubul de drojdie si se amesteca bine.
Se toarna compozitia obtinuta peste faina si se incepe framantarea, pe parcurs se mai adauga apa calduta, doar daca este necesar, daca nu este necesar, nu se adauga, se cauta sa se obtina un aluat suficient de tare, dar nu prea tare. Mai spre final, se adauga ulei, putin cate putin si se framanta aluatul foarte bine, asa ca pentru cozonac. Se face semnul crucii peste aluat, se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca, pana cand aluatul isi dubleaza cantitatea.
Se pune intr-un vas, branza de vaci, peste branza se pun zaharul, ouale, esenta, sare, stafide si se omogenizeaza bine.
Se imparte aluatul in 12 bucati egale si fiecare bucata se intinde pe masa de lucru, cu sucitorul sub forma rotunda. Peste foaie, se pune branza din belsug si se rasuceste foaia, apoi se ruleaza si se pune pe mijloc, intr-o tava rotunda in care s-a pus hartie de copt, apoi se pun pe langa ea, alte placinte, pana cand se umple tava. Mie mi-au incaput 7 placinte, alte 4 le-am pus in alta tava. Se lasa tava pe aragaz, macar 15 minute, sa inceapa sa creasca.
Se ung placintele cu ou batut cu putina miere de albine, se presara seminte de susan si se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa o ora; cand sunt gata, se ung cu miere de albine. Sa aveti pofta dragilor, la placinte foarte pufoase cu gust de unt!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.