Placinta Yufka cu Branza Dulce

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta Yufka proaspete;
  • 500 g branza dulce;
  • 100 g zahar;
  • 100 g unt/ulei;
  • 2 oua;
  • esenta de lamaie;
  • coaja de lamaie kotanyi;
  • sare;
  • zahar vanilinat;

Mod de preparare

Se deschide pachetul de foi de placinta proaspete si se intinde pe planseta. Branza de vaci se amesteca foarte bine cu ouale, zaharul, zaharul vanilinat si sarea. Se adauga apoi coaja de lamaie maruntita.
Se unge vasul yena cu un pic de ulei si se aseaza trei foi de placinta unse cu putin ulei. Peste ele turnam o jumatate din umplutura, mai punem 2 foi apoi restul de compozitie si acoperim cu inca 2 foi.
Batem 1 ou cu 2 linguri de smantana si o lingurita de zahar si turnam peste placinta. Eu apoi m-am jucat un pic si i-am dat o forma mai "altfel" inflorand-o cu cateva floricele din aluat.
Introducem vasul yena in cuptor unde placinta cu branza dulce de vaci se tine cam 40 minute la un foc potrivit.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...