Placinta cu Spanac si Branza + Trandafiri de Spanac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 240 ml apa
  • 90 ml ulei
  • 2 lingurite sare
  • 50 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite zahar
  • Ingrediente ramase:
  • 700 g spanac fiert 3 minute (cantarit dupa fierbere)
  • 5 oua
  • 8 catei de usturoi
  • 90 g faina
  • sare, piper
  • 300 g branza

Mod de preparare

Cuptorul se incinge la 220 grade Celsius
Spanacul se mixeaza cu blenderul impreuna cu faina, ouale, usturoiul, sarea, piperul.
Intr-o tava se aseaza aluatul lasand marginile aluatului sa depaseasca peretii tavii.

Se presara branza (rasa daca e cazul, faramitata ... depinde de branza).
Peste se toarna amestecul de spanac si se acopera putin la extremitati cu marginile aluatului din exterior.
Se pune in cuptor 20 minute dupa care se micsoreaza temperatura la 180 grade, lasandu-se inca 40 minute.

Trandafirii din spanac se fac luand o frunza fiarta de spanac si ruland-o. Apoi se ia alta frunza care se infasoara in jurul primului rulou. Apoi se ia a treia frunza si se infasoara .... si tot asa.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...