Placinta cu Rosii si Ceapa Caramelizata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g faina;
  • un plic de drojdie uscata;
  • 10 linguri ulei de floarea-soarelui;
  • 1 lingura ulei de masline;
  • 90ml apa calduta;
  • rosii;
  • 1 lingurita sare;
  • 1 lingurita zahar;
  • o ceapa;

Mod de preparare

Se framanta un aluat ca de paine. Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia uscata, sarea, zaharul, iar apoi se adauga apa calduta si uleiul de masline. Se framanta, apoi se lasa la crescut timp de 1 ora.
Dupa o ora, se intinde aluatul si se aseaza intr-o tava/vas yena ce a fost unsa cu ulei de masline.
Se mai lasa la crescut 30 minute, iar apoi se pun rosiile care se apasa usor pentru a intra in aluat.
Se introduce in cuptor pentru 10 minute, dupa care se scoate tava, se presara ceapa ce a fost initial prajita si 2-3 linguri de ulei de masline si se introduce tava din nou in cuptor.
Se lasa in cuptor pana cand marginile prind o culoare aurie.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Aripi picante cu garnitura de dovleac copt

Initial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...

Aripi picante cu garnitura de dovleac copt
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti