Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar (devine lichida), se pune peste faina impreuna cu laptele si celelalte ingrediente din care se face un aluat putin mai tare decat cel de paine. Se lasa la dospit aprox 30 min. Apoi se imparte aluatul in 4 parti din care se vor intinde 4 foi.
Intre timp se calesc merele rase cu zahar si scortisoara. Se lasa la racit! Intindem prima foaie o punem in tava unsa sau imbracata in hartie de copt, se lasa in cuptorul incins aprox 10 min pana se intareste putin, apoi punem merele si celelalte foi. Ultima foaie se da cu ou si se presara peste, zahar tos, pentru a avea un aspect placut la final. Se lasa in cuptor aproximativ 45 min la o temperatura de 160-170 grade.
E prima oara cand fac bunatatile astea. Habar n-am de ce nu le-am incercat pana acum. Constituie un mic dejun DELICIOS! Am...
Pancakes cu branza de vaciEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj