Placinta cu carne

Portii
16
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -600 gr.faina de grau,
  • -200 gr.unt,
  • -1 ou,
  • -1 plic praf de copt,
  • -150 ml.lapte dulce,
  • -1 praf de sare.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 kg.piept de curcan,
  • -3 ardei grasi,1 rosu,1 galben,1 verde,
  • -3 oua,,
  • -400 gr.cascaval,
  • -2 cepe,
  • -1 praf de sare,
  • -3 linguri ulei.
  • Ingrediente pentru ornat:
  • -1 ou,
  • -seminte de susan.

Mod de preparare

Mod de preparare pentru aluat:
-Se pune faina intr-un vas,peste faina se pune praful de copt,praful de sare si se omogenizeaza.Se adauga untul la temperatura camerei,laptele dulce caldut,oul si se face un aluat suficient de tare,dupa care se da la frigider pana cand se pregateste umplutura.
-Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit cu putin ulei,cand ceapa s-a rumenit se adauga pieptul tocat marunt si se prajeste pana cand se rumeneste frumos,se adauga ardeii tocati si se mai lasa pret de cateva minute cat sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile,apoi se opreste focul.Cand compozitia s-a mai racorit se adauga peste ea ouale batute spuma,cascavalul ras,sare dupa gust si se amesteca usor.
-Se scoate aluatul din frigider,se imparte in doua bucati si se fac doua foi din care una este pusa intr-o tava in care s-a pus hartie cerata,se pune compozitia de carne,se mai pune si cealalta foaie de aluat,se unge cu ou batut,se presoara seminte de susan si se da la cuptorul incalzit,la foc potrivit.Cand se rumeneste este semn ca este gata,se scoate tava,se lasa sa se racoreasca si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj