Pizza Di Scarole

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 300 ml apa calda
  • 4 linguri ulei masline
  • sare
  • putin zahar
  • 500 g scarole
  • 50 g masline negre
  • 30 g caperi
  • 1 catel usturoi
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Este ideala pentru o cina, de obicei aici se pregateste la sarbatori.

Se face un aluat dospit ca pentru pizza amestecand toate ingredientele pentru aluat, se framanta bine si se lasa la crescut o ora.

Intre timp se spala scarola se fierbe un pic in apa cu sare, se scurge. Intr-o tigaie se pun cateva linguri de ulei de masline si catelul de usturoi zdrobit la foc mic pana se prajeste un pic usturoiul, dupa care se adauga scarola fiarta, maslinele taiate bucati si caperi se lasa un pic sa prinda gust toate ingredientele dupa care se lasa la racit.

Intr-o tava rotunda de 28 cm, se unge cu ulei si se pune jumatee din aluat, umplutura si restul de aluat se acopera bine si se lasa din nou la crescut o ora. Dupa care se unge cu ulei de masline deasupra si se coace la 180 grade pentru 30 minute sau pana nu este frumos rumenita.

Se serveste calduta si rece este delicioasa.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni

Prajitura cu ciocolata si jeleu de capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti