Pizza Deliciul Toamnei

Portii
2
Timp pregatire
140 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul de pizza:
  • 500 de grame făină albă plus extra
  • 1 linguriță sare
  • 1/2 linguriță de drojdie uscată
  • 400 de ml apă călduță
  • Ulei de măsline
  • Pentru topping:
  • piure de dovleac
  • 1 vanata
  • 1 roșie
  • 1 ardei roșu kapia
  • 1 ceapă roșie
  • sos pesto
  • câteva felii de șuncă de porc
  • cașcaval de capră
  • sare, piper, ulei de măsline
  • Pentru piure de dovleac:
  • 250 de grame dovleac copt
  • smantana grasă fermentata
  • sare, piper, fulgi de chilli, ghimbir proaspăt ras, nucsoara , ulei de măsline

Mod de preparare

Ideea acestui preparat cred că e una originală și se datorează dovleacului care mi-a mai rămas prin frigider, pe care nu puteam să îl las să se irosească. Așa a rezultat acest " deliciu de toamnă" , pe care l-am savurat într-o seară caldă de septembrie!
Mai întâi pregătim aluatul pentru pizza, amestecăm făina cu sarea, apoi cu drojdia dizolvată în apă, frământăm manual un aluat neted, elastic, puțin moale, nu prea lipicios, adăugând încă puțină făină și ulei de măsline.
Îl lăsăm la dospit, cca. 2 ore.
Între timp, pasam ingredientele pentru piureul de dovleac.
Vanata, ceapa, le curatam, le feliem rondele și le asezonam, apoi le prajim pe rând în puțin ulei de măsline, până se înmoaie.
Roșia o feliem rondele, apoi jumătăți, ardeiul și sunca julien.
Cascavalul îl razuim.
Când aluatul a dospit, îl împărțim în două, întindem cu mâna două pizza pe care punem piure de dovleac, cașcaval, restul ingredientelor, le asezonam, adăugând puțin ulei de măsline, sos pesto din loc în loc, și le coacem cate 30 de minute pe fiecare, la 200 de grade Celsius.
Poftă bună!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite umplute cu ficatei

Clatite umplute cu ficatei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj