Pizza de Post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 470g faina
  • 350ml apa
  • 1/2 cubulet drojdie
  • 2 lingurite ulei
  • 1 lingurita sare
  • Pentru topping:
  • 200 g masline rondele
  • 350 g ciuperci
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei verde
  • 1 cutie de porumb
  • ketchup sau sos de rosii
  • ulei
  • cimbru
  • busuioc

Mod de preparare

Aluat:
Dizolvam drojia in putina apa calduta si un varf de lingurita de zahar. Amestecam cu aprox. 2 linguri de faina si lasam sa creasca cam 10 minute la caldura. Se pune faina intr-un vas mai mare, se face o groapa in mijloc in care se pune apa, sare, uleiul si maiaua. Se incorporeaza faina in acest amestec si se framanata cam 10 minute, pana cand aluatul se desprinde usor de mana. Apoi il lasam la dospit langa o sursa de caldura.

Tocam legumele rondele sau fasii.

Intindem aluatul in tava unsa cu putin ulei si ungem deasupra cu sos de rosii. Punem legumele taiate, maslinele si porumbul. Stropim cu ulei si condimentam cu cimbru si busuioc.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Cu o salata de cruditati sau cu ketchup de casa.

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tort cu mere si blat pufos

"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...

Reteta de tort cu mere si blat pufos
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti