Pizza de Post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 470g faina
  • 350ml apa
  • 1/2 cubulet drojdie
  • 2 lingurite ulei
  • 1 lingurita sare
  • Pentru topping:
  • 200 g masline rondele
  • 350 g ciuperci
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1/2 ardei verde
  • 1 cutie de porumb
  • ketchup sau sos de rosii
  • ulei
  • cimbru
  • busuioc

Mod de preparare

Aluat:
Dizolvam drojia in putina apa calduta si un varf de lingurita de zahar. Amestecam cu aprox. 2 linguri de faina si lasam sa creasca cam 10 minute la caldura. Se pune faina intr-un vas mai mare, se face o groapa in mijloc in care se pune apa, sare, uleiul si maiaua. Se incorporeaza faina in acest amestec si se framanata cam 10 minute, pana cand aluatul se desprinde usor de mana. Apoi il lasam la dospit langa o sursa de caldura.

Tocam legumele rondele sau fasii.

Intindem aluatul in tava unsa cu putin ulei si ungem deasupra cu sos de rosii. Punem legumele taiate, maslinele si porumbul. Stropim cu ulei si condimentam cu cimbru si busuioc.

Dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Cu o salata de cruditati sau cu ketchup de casa.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Farfalle cu hribi si smantana

Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.

Farfalle cu hribi si smantana
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj