Pizza cu baby spanac si galbiori murati

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat:
  • cca 500 g faina,
  • 10 g drojdie proaspata,
  • 250 ml apa calduta,
  • un varf de lingurita de sare
  • compozitie pizza:
  • o mana de baby spanac spalat si bine scurs,
  • un borcanel mic galbiori murati,
  • 200 g sunca presata de pui,
  • 100 g afumatura (scarita),
  • 1 lingurita de pasta de tomate,
  • ulei de masline,
  • condimente uscate pentru piza,
  • 200 g cascaval ras,
  • 3 oua.

Mod de preparare

In apa calduta se dizolva sarea si drojdia proaspata si apoi se framanta un aluat elastic, bine framantat care se lasa la odihnit, acoperit cu un prosop.
Se taie cubulete sunca si afumatura, pasta de tomate se dizolva in 150 ml apa, cu un strop de ulei de masline si o lingurita rasa de condimente uscate pentru piza. Din aluatul care intre timp a crescut, se intinde in foaie subtirica blatul care se asaza in tava unsa cu un pic de ulei de masline, se toarna pasta de tomate diluata, pe toata suprafata blatului, se presara deasupra jumatate din cantitatea de cascaval ras, se presara si mezelul, frunzulitele de baby spanac si galbiorii bine scursi de saramura (presati in mana). Se bat bine cele 3 oua care se repartizeaza pe toata suprafata pizzei, iar deasupra presaram restul de cascaval. Dam la cuptorul preincalzit cca 25 minute pana ce pizza se rumeneste usor pe margine.
Pofta buna!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa