Pizza Calzone cu Mozzarela si Prosciutto

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Face 2 pizza respectiv 4 portii
  • Pentru aluat:
  • 250 g faina de grau alba
  • 1/2 lingurita drojdie granulata
  • 1 lingurita miere
  • 1/2 lingurita sare de mare sau roz fina
  • 135 ml apa calda (aproximativ 40 c)
  • Pentru umplutura:
  • 100 g prosciutto
  • 250 g mozzarela
  • 4 linguri sos de rosii (nu folositi bulion sau pasta)
  • piper
  • 1 lingurita oregano
  • busuioc verde

Mod de preparare

Intr-o cana dizolvati mierea si drojdia in apa. Lasati sa stea 15 minute. Amestecati bine faina cu sarea apoi turnati apa si cu o furculita formati intr-un aluat (daca aluatul este prea uscat mai adaugati cativa stropi de apa).

Transferati pe o suprafata cu faina presarata si framantati 8-10 minute sau pana cand aluatul este elastic si ferm, formati apoi intr-o bila. Puneti putin ulei de masline intr-un bol adanc si ungeti pe margini si aluatul pe toate partile, acoperiti bolul cu un prosop sau folie de plastic si lasati cel putin 2 ore.

Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Taiati mozzarela felii si pregatiti restul de ingrediente la indemana. Presarati faina pe suprafata si pe aluat apoi impartiti acesta in jumatate. Luati o bucata si intindeti intr-un cerc cu diametrul intre 28-30 cm.

Ungeti acesta cu 2 linguri de sos de rosii lasand aproximativ 3 cm pe margini, imprastiati oregano, putin piper apoi pe jumatate aranjati 50 din prosciutto, 125 g mozzarela si busuioc. Aduceti cealalta parte deasupra si sigilati bine pe margine (incepeti dintr-un capat si cu o mana rulati aluat si cu cealalta apasati cu degetul pentru a sigila). Procedati la fel cu restul de aluat.

Transferati intr-o tava cu folie de aluminiu si coaceti aproximativ 20-25 minute (depinde de cuptor).
Optional serviti cu putin ulei de masline extra virgin infuzat cu chili deasupra.

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Milkshake cu zmeura si banana

Astazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...

Milkshake cu zmeura si banana
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj