Pasca cu branza dulce si aluat cu cacao!

Portii
12
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -300 gr.faina de grau,
  • -200 gr.unt,
  • -1 plic praf de copt,
  • -150 gr.zahar,
  • -1 estenta de vanilie,
  • -2 linguri cacao,
  • -1 praf de sare,
  • -1 ou.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 kg.branza de vaci dulce,
  • -300 gr.smantana,
  • - 5oua,
  • -1 esenta vanilie,
  • -5 linguri zahar,
  • -200 gr.stafide aurii.
  • Pentru uns:
  • - 1ou.

Mod de preparare

-Se pune faina intr-un vas,peste faina in care se amesteca praful de copt,sare,cacao si zaharul,se pune untul la temperatura camerei,esenta si se framanta un aluat.Se pune aluatul la frigider pentru cateva ore,dupa care se poate lucra.
-Intr-un vas se pune branza,zaharul,smantana,ouale,esenta,stafidele si se omogenizeaza compozitia.
-Se pune aluatul pe masa de lucru,se presoara faina si se intinde aluatul sub forma de foaie rotunda,se trage foaia peste hartie de copt si se aseaza in tava,se aseaza aluatul si pe margini,se toarna compozitia de branza,se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit pentru circa o ora la foc potrivit.cand se rumeneste este semn ca este gata.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei

Pastele chiar nu erau pe lista mea, dar de cand mi-am cumparat o carte de bucate al unui chef renumit din Grecia, mi-am...

Tagliatele cu rosii chery si pesto din dovlecei
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj