Pan Bauletto (Paine in Tava)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150 ml apa
  • 100 ml lapte
  • 12 g drojdie
  • 40 ml ulei
  • 1 lingurita miere
  • 2 lingurite sare

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in laptele si apa caldute. Se pune faina intr-un castron se face o gaura in mijloc se adauga compozitia cu laptele, mierea se amesteca dupa care se adauga sarea si uleiul. Se framanta bine si se lasa 2 ore la crescut.

Dupa ce a crescut se intinde ca si cozonacul si se ruleaza.

Se tapeteaza o tava de cozonac de 30 cm. cu hartie de copt si se pune painea inauntru se mai lasa la crescut 1 ora. Se unge cu lapte si se coace la 170 grade pt. 35 min.

Dupa ce e gata se scoate din cuptor se unge din nou cu lapte si se acopera cu un prosop ud se lasa acoperit pana s-a racit.

Este o paine care se poate manca cu mezeluri sau nutella, gemuri si simpla e foarte buna.

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Saramura de pui

Parteneri
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.