Painica cu Ceapa

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 cepe
  • 2 linguri de bulion (suc de rosii)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1-2 lingurite de zahar
  • 100 ml de apa
  • foaie de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • sare
  • piper
  • 250 g de faina
  • 1lingura de ulei
  • 3,5 g de drojdie uscata
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 150 ml de apa calduta

Mod de preparare

Curatam si spalam ceapa, o taiam pestisori. Preparam un aluat de paine din faina, sare, zahar, drojdie, lingura de ulei si 150 ml de apa calduta, lasam sa se odihneasca cam jumatate de ora. Intindem cu mainile uleiate o foaie din aluat, nu foarte groasa si o asezam intr-o tava unsa cu ulei.

Intepam cu o furculita si o mai lasam 30 de minute la loc caldut. Intre timp intr-o tigaita varsam uleiul de masline, in care depunem ceapa taiata, o lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam peste ceapa cele doua linguri de bulion si condimentele (foi de dafin, boabe de mustar si piper), zaharul, amestecam bine, varsam deasupra apa si lasam pe foc cateva minute pana sosul este grosut. Asezonam si lasam sa se racoreasca putin dupa care varsam totul deasupra aluatului.

Dam la cuptor cam 25 de minute la 180-200 grade C pana se rumeste frumos, putem incerca cu scobitoarea in mijlocul painicii.

Servim calduta sau rece. Pofta buna!

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.