Paine Taraneasca

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg de faina de grau tip 650
  • - apa
  • - sare
  • - drojdie

Mod de preparare

Cu 6 ore inainte de a framanta facem intr-un castonel o cana de faina cu o cana de apa calduta (de vara) de paine mestecam bine sa fie destul de omogena.

Lasam aproape 2 ceasuri bune la loc caldut si acoperit.
Onuca de drojdie data in doua si inca o cana de faina ne va fi indeajuns sa facem maiaua.

Prima compozitie o denumim bass iar dupa 2 ore trecem sa facem maiaua. Drojdia cu putina apa calduta, mestecata bine pusa peste bass, venim si cu faina si facem un aluat moale pe care il lasam alte doua ore la dospit.

Cu maiaua obtinuta cu cealalta cantitate de drojdie si cu restul de faina facem un aluat mai consistent de cat maiaua pe care il lasam la dospit aproape o ora.

Incalzim cuptorul la o temperatura de 240 de grade Celsius iar intre timp pregatim tavile, le curatamsi le ungem dupa care le tapetam cu faina sa nu se prinda painea de tava. Din acest aluat astfel obtinut in raport de maiestria noastra v-om obtine o gama larga de produse de panificatie inclusiv painea taraneasca.

Dupa modelare asezam painea in tavi si o lasam iar la dospit 25 de min.
Laintroducere in cuptor o spoim cu bulamaci (faina fiarta in apa, 15 % faina la un kg de faina).
Coacerea va dura 50-55 de minute daca temperatura a fost optima
Va rezulta un produs de calitate superioara datorita acriturii obtinute in mod natural, a fermentarii indelungate si a eliminarii aproape intotalitate a bioxidului de carbon, un produs complet natural daca stam sa ne gandim, un produs rezistent in timp, cu o porozitate uniforma

Altfel de Cozonac cu Nuca

Pasca traditionala

Drob de miel

Parteneri
Bucataras.RO

Suc rosu cu vitamina C pentru sezonul rece, la Kuvings

Preparat la storcatorul prin presare la rece Kuvings. Tehnologia unică a storcătorului Kuvings B6000PLUS permite...

Suc rosu cu vitamina C pentru sezonul rece, la Kuvings
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj