Cu 6 ore inainte de a framanta facem intr-un castonel o cana de faina cu o cana de apa calduta (de vara) de paine mestecam bine sa fie destul de omogena.
Lasam aproape 2 ceasuri bune la loc caldut si acoperit.
Onuca de drojdie data in doua si inca o cana de faina ne va fi indeajuns sa facem maiaua.
Prima compozitie o denumim bass iar dupa 2 ore trecem sa facem maiaua. Drojdia cu putina apa calduta, mestecata bine pusa peste bass, venim si cu faina si facem un aluat moale pe care il lasam alte doua ore la dospit.
Cu maiaua obtinuta cu cealalta cantitate de drojdie si cu restul de faina facem un aluat mai consistent de cat maiaua pe care il lasam la dospit aproape o ora.
Incalzim cuptorul la o temperatura de 240 de grade Celsius iar intre timp pregatim tavile, le curatamsi le ungem dupa care le tapetam cu faina sa nu se prinda painea de tava. Din acest aluat astfel obtinut in raport de maiestria noastra v-om obtine o gama larga de produse de panificatie inclusiv painea taraneasca.
Dupa modelare asezam painea in tavi si o lasam iar la dospit 25 de min.
Laintroducere in cuptor o spoim cu bulamaci (faina fiarta in apa, 15 % faina la un kg de faina).
Coacerea va dura 50-55 de minute daca temperatura a fost optima
Va rezulta un produs de calitate superioara datorita acriturii obtinute in mod natural, a fermentarii indelungate si a eliminarii aproape intotalitate a bioxidului de carbon, un produs complet natural daca stam sa ne gandim, un produs rezistent in timp, cu o porozitate uniforma
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.